4-design
Prachtige designer Pins, die stralen als een juweel!
Van jonge ambitieze ontwerpers tot echte klassiekers.
Life is a fashion show, and the world is your runway!


Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility

Jan Jansen - Woody 2 1969

De Woody 2 is een klassieker van Jan Jansen waarmee hij nationaal en internationaal furore maakte in 1969. Voor het 100.000 ste verkochte...

12,50

visibility

Jan Jansen - Rattan 1973

Jan Jansen ontwierp de Rattan in 1973.! Deze bamboe schoen presenteerde hij tijdens de Semaine Internationale du Cuir in Parijs.!

12,50

visibility

Jan Jansen - Fong Leng 1977

Fong Leng een groot kunstenares.! Zij heeft vele modeontwerpers van alle generaties geïnspireerd. In de jaren 70-80 heeft Jan schoenen en...

12,50

visibility

Jan Jansen - Kissing the pope's toe 1992

Deze mooie schoentjes zijn per stuk als pin verkrijgbaar! Dankzij de geweldige designer Jan Jansen is dit speldje uniek in zijn soort!

12,50

visibility

Jan Jansen - What is this? 1991

Veel mensen vroegen Jan: ”Wat is dit?”, waar komt de inspiratie van deze schoen vandaan. Daarom noemde hij deze schoen ”What is this?”

12,50

visibility

Jan Jansen - stir my blue blood 1995

Deze schoen siert de cover van het boek: ”Jan Jansen Master of Shoe Design” ter gelegenheid van zijn tentoonstelling in het Haags...

12,50

visibility

Nynke Locher - Alpaca

9,95

visibility

Nynke Locher - Egyptian Queen

9,95

visibility

Nynke Locher - Sloths

9,95

visibility

Nynke Locher - Van

9,95

visibility

Nynke Locher - Turtle

9,95

visibility

Nynke Locher - Scarab

9,95

Jan Jansen, 50 years master of shoe design!
Met gepaste trots presenteren wij
een aantal Pins uit de " Jan-Jansen shoe design collectie".
De ontwerpen van zijn schoenen zijn prikkelend, veelzijdig en origineel. Welke spreekt jou aan?
Jan Jansen
, 50 years master of shoe design

" Wat ik bedenk moet altijd toepasbaar, draagbaar en verkoopbaar zijn"

Jan Jansen is in 1941 geboren in Nijmegen. In 1962 leert hij patronen maken in een schoenfabriek in Loon op Zand en gaat op stage Rome. In 1963 leert hij schoenen met de hand maken en opend zijn eigen atelier in de Jonger Roelensteeg in Amsterdam (handgemaakte schoenen op bestelling) onder de naam Jeannot. In 1966 vind zijn eerste tentoonstelling plaats in het stedelijk museum. In 1967 ontvangt hij de EMS Cultuurprijs Den Haag. In 1968 opent Jan Jansen zijn eerste winkel in de Runstraat in Amsterdam, waar hij furore maakt in 1969 met zijn grote eerste internatiuonale succes de " woodies" klompschoenen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Jan in 1975 de gouden klomp kreeg bij verkoop van het 100.000-ste paar. In 1983 verhuisde Jan Jansen naar het Rokkin in Amsterdam waar hij nationaal en internationaal het gezicht werd van shoe-design liefhebbers.
Hierna volgt een indrukwekkende cariere, waarin Jan acteerd als gastdocent aan diverse kunstacademies, exposities en vele onderscheidingen in ontvangst mag nemen.

Een paar van zijn hoogtepunten zijn:
1-ste prijs Kho Liang in 1978.
De Kho Liang prijs werd in 1978 in het leven geroepen door de stichting Amsterdams Fonds voor de kunst. De prijs is vernoemd naar industrieel ontwerper Kho Liang (1927-1975), die door zijn zeer diverse werkzaamheden het bestaansrecht van de industrieel ontwerper, zowel voor de overheid als voor de industrie, duidelijk ondertreept heeft en door velen als leidinggevend Nederlands ontwerper werd gezien.
" Het bijzondere van zijn ontwerpen is dat hij reeds lange tijd en steeds weer opnieuw kans ziet zijn naam aan de nieuwste ontwikkelingen te verbinden" Zijn ontwerpen tasten nooit het wezen van de schoen aan en bovendien ziet hij kans binnen zijn zelf gestelde grenzen vormvernieuwend te werken. Deze venieuwingen zijn nooit trendy en volgend, maar altijd van een sturendkarakter binnen een in feite traditionele georiënteerde branche. Eigenschappen van zijn ontwerpen zijn de sculpture vorm, onverwacht gebruik van traditionele materialen en nieuwe belijningen, waarbij vaak met de symmetrie gebroken wordt. Al deze elementen vormen uitdagingen voor de industrie en hebben daardoor vaak een sterk technisch
vernieuwend karakter.

9 februari - 20 mei 2002. Tentoonstelling Gemeentemuseum Den Haag.
Jan Jansen Meesterschoenontwerper  -  Jan Jansen Master Shoe Designer
Het Gemeente museum Den Haag eert schoenontwerper Jan Jansen met een overzichts-tentoonstelling van zijn werkover de periode 1961-2002. Vanaf zijn start in de jaren zestig heeft Jan Jansen (1941) zich ontplooit tot een schoenontwerper van wereldniveau. In recente internationale publicaties over eigentijdse schoenontwerpen wordt zijn werk veelvuldig afgebeeld. Ook in diverse kunstverzamelingen komen zijn schoenen voor, zoals in die van het Gemeentemuseum. De combinatie van esthetiek en functionaliteit wekt verbazing in een wereld waarin men vaak genoegen neemt met een keuze tussen comfort en schoonheid.

27 april 2006 MAX HEYMANS-RING
Eens in de twee jaar wisselt de Max Heymans-ring van drager: een biennale, waarbij de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten de prestigieuze onderscheiding toekent aan een man of vrouw die grote verdienste heeft voor de mode in Nederland. Couteurier Max Heymans was de eerste winnaar. Hierna volgde Frans Molenaar die de eer had om de ring aan
de vinger van de nieuwe winnaar te schuiven: Jan Jansen.

Met zijn muze Tonny als inspiratiebron heeft Jan Jansen in de afgelopen 50 jaar schoenen ontworpen die het predikaat "draagbaar kunstwerk" verdienen. Zijn eigenzinnige modstijl oogst bewondering van Californië tot Tokio.